Biografie

by 28.02.20

Vanuit een impuls begon Leon D-Pop: toegankelijke muziek in het Drents. Het werd een groot succes.
Leon Moorman begon zijn solo-carrière met debuutsingle ‘Naor Huus’, die maandenlang landelijk op de radio gedraaid werd en zelfs internationaal zendtijd kreeg op lokale stations in Duitsland en het grote Radio 2 in België.

Met ‘Knooin’ ging hij over dat succes heen. Hij won daarmee het Drents Liedjesfestival en veroverde daarna de harten van het publiek in Italië tijdens het Suns Europe Songfestival voor Minderheidstalen. Bijna 1000 Italianen zongen met hem mee en als trotste prijswinnaar reisde hij naar huis om daar te horen dat Knooin verkozen was tot het mooiste Drentse woord van 2019!

Na het succes werd Leon door Popgala Noord genomineerd als Beste Talent van 2019 en mocht hij deelnemen aan de finale bij Eurosonic Noorderslag. Met zijn band schreef hij in 2019 al ruim 20 keer nieuwe D-POP.

Voor zijn debuut album deed hij inspiratie op in Zweden en Italië en speelde een show van 18 songs begin 2020 voor een vol theater in Assen. Hij werkt momenteel in de studio aan het album dat voor de zomervakantie gereed is en staat te trappelen om op tournee te gaan.

Leon en band zijn klaar voor festivals, clubs en theaters. Zoveel heeft hij wel bewezen. Begin maart komt een nieuwe single uit en in de zomer zal Leon meewerken aan een nieuw TV programma. Houd zijn social media en website in de gaten voor speeldata en details!