Leon wint Drèents Liedtiesfestival!

Zaterdag 22 juni won Leon met ‘Knooin’ het Drèents Liedtiesfestival in een uitverkochte Atlas Theater in Emmen.
Samen met zijn co-writers Jord Brinkhuis en Laurens Hof streed hij tegen 8 andere kandidaten in een live op RTV Drenthe en ZO34 te volgen finale.
De jury bestond uit Marlene Bakker, Bert Haandrikman en Edwin Jongedijk en gaf samen met het stemmende thuispubliek een flink aantal punten aan Knooin, die met 11 punten voorsprong op de gedeelde nummers 2 betiteld werd als overduidelijke winnaar.
Stichting REUR gaf als hoofdprijs een geldbedrag van 2000 euro die te besteden is aan onder andere de studiokosten en videoclip van ‘Knooin’.

Als winnaar van het festival zal Leon eind november Nederland vertegenwoordigen op het SUNS Europe Festival in Italië, het Internationale Songfestival voor Minderheidstalen. Dat sluit mooi aan bij de ambitie om met ook internationaal succes te hebben.

‘Knooin’ is de tweede officiele single van Leon Moorman. Het lied gaat over innerlijk geluk en volgt het populaire “Naor Huus” op, dat zelfs op landelijke radio in Nederland en Vlaanderen gedraaid werd.
Leon speelt met band op diverse festivals en evenementen en gaat in oktober nog naar Zweden om te spelen en te schrijven.