BIOGRAFIE

Opgegroeid in Drenthe, afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle, beïnvloed door grote voorbeelden als Eagles, Billy Joel, Springsteen en John Mayer, deed veel internationale podium ervaring op en heeft een grote passie voor liedjes schrijven en performen… 

Leon Moorman timmert voor het eerst solo aan de weg, en heeft grootse plannen. Met zijn ‘Nederpop met Drentse tongval’ gaat hij voor internationaal succes.
Zijn teksten zijn eerlijk en open, en worden door warme klanken verpakt in mooie melodieën en nuchtere eenvoud.

Na 10 jaar podiumervaring met verschillende bands kwam Leon eind 2018 met zijn debuut singel ‘Naor Huus’. De in het Drents geschreven song werd enorm goed opgepakt door niet alleen de regionale radio, maar ook nationaal en buiten de landsgrenzen.
Radio 2 België zette bovendien naast ‘Naor Huus’ zelfs ‘Dat Ik Nog Van Joe Hol’ in de playlist. Moorman’s vertaling van Michael Bublé’s ‘Love You Anymore.’